Bogdányi töltött pecsenye



Hozzávalók:
1,40 kg mangalicaoldalas
2 db vöröshagyma
15 dkg zsír
3 db tojás
3 db zsemle
15 dkg kukoricakonzerv
25 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt szalonna
1 kanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
só, bors, kapor



Elkészítési javaslat:

Az oldalast feldaraboljuk, kicsontozzuk, a leeső húsokat ledaráljuk, felszúrjuk, kívűl-belül megsózzuk, borsozzuk. A darált húst elkeverjük az áztatott zsemlékkel, fűszerekkel, tojással, egy fokahagymával, sóval, borssal és az oldalas darabokba töltjük. Roládokat készítünk belőle és alufóliában sütőben megsütjük. A szalonnát apró kockára vágva megpirítjuk, az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk rajta. Hozzákeverjük a paradicsompürét, kevés húslevessel felengedjük. Beletesszük az apróra vágott csirkemájat, a kukoricát, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a hústekercseket és takaréklángon puhára pároljuk. Felszeleteljük és ráöntjük a forró ragut.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746