Bóbitás betyárborda



Hozzávalók:
75 dkg mangalicakaraj
30 dkg gomba
20 dkg csirkemáj
20 dkg párolt zöldborsó
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 dl bor
1 evőkanál vöröshagyma
1 kanál kapart füstölt szalonna
margarin,
zöldpetrezselyem


Elkészítési javaslat:

A füstölt szalonnát éles késsel elkaparjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, megpároljuk rajta a reszelt vöröshagymát, rátesszük a lereszelt gombát, megpároljuk és zsírjára sütjük. Rátessz az apróra vágott csirkemájat. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzátesszük a zöldborsót, meghintjük zsemlemorzsával, ráöntünk egy deci fehérbort, felforraljuk. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, margarinban piros ropogós sütjük, majd tálra rakjuk. A ragut elosztjuk a hússzeletekre, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel és forrón tálaljuk.

Tejfölös burgonyát, vagy hagymás reszelt burgonyát tálalunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746