Bihari sonkás tekercs



Hozzávalók:

1 kg mangalicahús (karaj vagy comb)

20 dkg főtt sonka

2 db tojás

10 dkg reszelt sajt

20 dkg füstölt szalonna

2 db vöröshagyma

1 evőkanál Piros Arany

1 evőkanál kakukkfű

1 dl vörös bor

2 db borókabogyó

2 gerezd fokhagyma

só, törött bors


Elkészítési javaslat:

A húst úgy vágjuk fel, hogy egy jó nagy téglalap alakú hússzeletet kapjunk. óvatosan kiverjük (nehogy kilukadjon), enyhén megsózzuk, meghintjük törött borssal és kakukkfűvel, megkenjük Piros Arannyal, utána felvert tojással. Vékony sonkaszeleteket fektetünk rá, azt ismét tojással kenjük meg, majd újabb sor sonkával bóz rítjuk be. Újabb tojásréteget teszünk rá, vastagon meghintjük reszelt sajttal és szorosan felcsavarjuk. Jó nagy, de vékony szalonnaszelet ket vágunk, kívül a hústekercsre borítjuk és így szalonnába burkolt hústekercset vékony z: neggel több helyen átkötjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk. A vöröshagymákat vékony karika vágjuk, felét a tál aljára rakjuk, erre tesszük hústekercset, beborítjuk a többi hagymakarikával. Aláöntjük a vörös bort, beletesszük a két szem borókát, kevés kakukkfüvet, két gerezd zúzott fokhagymát, majd a hústekercset időnként megfordítva, fedő alatt puhára pároljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746