Bihari mangalicajava



Hozzávalók:

80 dkg mangalicahús (dió, szeletben)

60 dkg gomba

5 dl tejföl

30 dkg sajt

20 dkg sonka

1 fej vöröshagyma

1 csokor zöldpetrezselyem

1 kiskanál liszt

só, bors




Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsoz­zuk, majd kevés zsírban hirtelen, mindkét olda­lon szép pirosra sütjük. A hagymát nagyon fi­nomra vágjuk, zsírban megpároljuk, rátesszük a nagyon vékonyra szeletelt gombát és a hagy­mán ezt is megpároljuk, zsírjára sütjük. A meg­sütött hússzeleteket tepsire rakjuk, minden sze­letre teszünk egy nagy evőkanál hagymás gom­bát (elosztjuk), erre egy-egy szelet sonkát, majd ezt beborítjuk egy szelet sajttal. A tejfölt elkever­jük a liszttel, ezzel bevonjuk a hússzeleteket, majd sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

Túróscsuszával vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746