Bihari pácolt pecsenye



Hozzávalók:
80 dkg mangalicacomb
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
10 dkg gomba
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt kakukkfű
1 mokkáskanál törött bors
1 mokkáskanál vágott tárkonylevél
1 mokkáskanál őrölt koriandermag
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál Piros Arany paprikakrém
1 kávéskanál gulyáskrém
1 kávéskanál zellerkrém



Elkészítési javaslat:

A két evőkanál olajat elkeverjük az összes fű­szerrel. A húst közepes nagyságú szeletekre vágjuk, és minden szeletet megkenünk ezzel a fűszeres olajjal. Porcelán vagy üvegtálban egy­másra fektetjük a bekent hússzeleteket, lefed­jük és három napig hűtőszekrényben pácoljuk. A tál, amelybe elhelyezzük, ne legyen túl széles, hanem kisebb, de magasabb falú, hogy a húsok egymáson legyenek inkább. Legjobb, ha a fedő alatt alufóliával takarjuk be. Felhasználásnál a hússzeleteket egyenként megfelelő nagyságú alufóliára helyezzük, hagymakarikákat rakunk rá, majd elosztjuk a szeleteken a vékonyan fel­szeletelt gombát. Meghintjük sóval, teszünk mindegyikre egy vékony szelet füstölt szalonnát, a fóliát kicsit lazán, légmentesen lezárjuk, úgy, hogy a leve ki ne csurogjon. Rácsra helyezzük és előmelegített, jó forró sütőben, nagylángon kb. 15-20 percig sütjük. Tegyünk azért a rács alá egy tepsit is, az esetleg előforduló csepegés fel­fogására.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746