Betyárpecsenye



Hozzávalók:

80 dkg mangalica szűzpecsenye

15 dkg füstölt szalonna

10 dkg zsír

2 dl bor

4 dkg zsír

1 db vöröshagyma

5 dkg liszt

1 kiskanál pirospaprika

1 gerezd fokhagyma

só, törött bors, őrölt cseresznyepaprika,  kakukkfű


Elkészítési javaslat:

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, jól ki­verjük, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük erős, őrölt cseresznyepaprikával, felcsavarjuk és vé­kony füstölt szalonnaszelettel átkötjük, fogvájó­val megtűzzük. Úgy is készíthetjük, hogy a te­kercseket három helyen átszúrjuk, szalonnacsí­kokat fűzünk bele és ezeket rögzítjük. Bő, forró zsírban megsütjük, kiszedjük és másik edény­ben a bort ráöntve puhára pároljuk. Visszarak­juk a pecsenyezsírba. Világos rózsaszínű rán­tást készítünk négy deka zsírból, öt deka liszt­ből, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, egy gerezd zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, végül a pirospaprikát és elkeverjük. Gyorsan felengedjük a boros húslével, esetleg egy kis vi­zet is adhatunk hozzá, jól felforraljuk, áttörjük és újra felforraljuk. A húsokat meleg tálra rakjuk, le­öntjük a forró mártással. Stircelt burgonyával, lapcsánkával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746