Baranyai ínyes batyu



Hozzávalók:

80 dkg mangalicacomb (szelet)

10 dkg zöldborsó konzerv

10 dkg füstölt szalonna

10 dkg gomba

20 dkg szárnyasmáj

3 db tojás

1 fej vöröshagyma

só, törött bors, majoranna, liszt, zsemlemorzsa, zsír.


Elkészítési javaslat:

A hagymát finomra vagdaljuk, kevés zsírban vagy olajban megpároljuk. A gombát finom vé­konyra felszeleteljük, a hagymán megpároljuk és zsírjára sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, rátesszük a kockára vágott szányasmájat, kicsit pirítjuk, majd hozzátesszük a zöldborsót és rá­öntjük a felvert tojásokat. A húst 4 db dupla sze­letbe vágjuk. Jól kiverjük, megsózzuk, borsoz­zuk, és megtöltjük a már elkészített gombás-tojásos keverékkel. Hústűvel megtűzzük. Bepaní­rozzuk, bő, forró olajban, takaréklángon szép pi­rosra sütjük. Lassú tűzön süssük, hogy a vastag batyuk jól átsüljenek.

Francia burgonyával, tejfölös újburgonyával, vagy káposztás csuszatésztával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746