Bihari labdapecsenye



Hozzávalók:

80 dkg mangalicacomb szelet

25 dkg kolozsvári szalonna

25 dkg kötözött sonka (magyar sonka)

25 dkg marinált paprika

4 db kemény tojás

10 dkg lángolt kolbász

1 db sárgarépa

10 dkg gomba

2 savanyú uborka.

só, törött bors, fokhagyma, mustár




Elkészítési javaslat:

A húst úgy szeleteljük, hogy négy 15-20 dekás szeletet kapjunk. Ezeket óvatosan kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük zúzott fokhagymával és mustárral. Mindegyik szeletre tegyünk egy szelet füstölt szalonnát, egy ke­mény tojást, egy negyed marinált paprikát, 2-3 karika sárgarépát, néhány szelet vagy cikk gombát, 1-2 karika savanyú uborkát. A hús szé­leit körös-körül felhajtjuk, tenyerünkben labda alakúra nyomkodjuk — formázzuk és ha lehet kicsit rögzítjük (fogvájóval). A húsgombócot ez­tán alufóliára ráfordítjuk (hogy a tűzött része kerüljön alulra), fóliába becsomagoljuk és forró sütőben fél óráig, esetleg háromnegyed óráig sütjük.

Tálalásnál eltávolítjuk a fóliát, a labdákat négy cikkelyre vágjuk és francia burgonyával, vagy majonézes burgonyával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746