Baranyai böllértál



Hozzávalók:

40 dkg mangalicahús (comb)

25 dkg vegyes zöldség

5 dkg zeller

5 dkg karalábé

25 dkg vöröshagyma

1,5 kg csont

5 dkg gomba

2 gerezd fokhagyma

10 dkg kelkáposzta

10 dkg tejes káposzta

10 dkg paradicsom

1 db zöldpaprika

30 dkg májas hurka

30 dkg véres hurka

só, bors, zöldpetrezselyem, majoranna


Elkészítési javaslat:

A csontokból erős csontlevest főzünk. Hozzáadjuk a mangalicahúst, ezzel is főzzük, takaréklámgon, amíg a hús félig megpuhul. Hozzáadjuk az összes zöldségeket, fűszereket, sót, törött bor­sot. A hurkát közben megsütjük és karikára vágjuk. A levest leszűrjük. A csontot eldobjuk. A húst kockára vágjuk, a zöldséget karikára, a gombát szeletekre és visszatesszük a levesbe, a karikára vágott hurkával együtt. Fokhagymás zsírban pirított zsemlekockával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746