Bakonyi vőfélypecsenye



Hozzávalók:

25 dkg mangalicamáj (v. csirkemáj)

60 dkg mangalicahús (karaj v. comb)

10 dkg vöröshagyma

15 dkg füstölt császárhús

2 evókanál liszt,

2 dl tejföl

1 csokor zöldpetrezselyem

20 dkg gomba

só, törött bors




Elkészítési javaslat:

A májat és a mangalicahúst vékonyan felszelete jük, a mangalicahúst kicsit kiverjük, megsózzu megborsozzuk. A szalonnát kockákra vágjuk félig kisütjük, a töpörtyűt kivesszük belőle. szalonna zsírjában kisütjük a lisztbe forgat: máj- és hússzeleteket. A töpörtyűt egy teflon: edény aljára szórjuk. A megmaradt pecsenye- zsírban üvegesre pároljuk az apró kockára vá- gott vöröshagymát, rátesszük a vékonyan fel szeletelt gombát, pároljuk, majd zsírjára sütjű Megsózzuk, megborsozzuk, rátesszük a finom vágott zöldpetrezselymet és megszórjuk a ma- radék liszttel. Jól elkeverjük, ráöntünk egy pohár tejfölt és átforrósítjuk.

A szalonnakockákra rátesszük a kisütött és hússzeleteket, ráöntjük a tejfeles gombamur tást és galuskával, spagettivel vagy rizzsel tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746