Bakonyi pácolt vadorzó pecsenye



Hozzávalók:

1 kg mangalicacomb (dió)

1 evókanál borókabogyó

1 evókanál koriandermag

2 fej fokhagyma (nem gerezd!)

2 evőkanál só, kakukkfű.




Elkészítési javaslat:

Egy szép egykilós mangalicadiót lábosba vagy fa­zékba teszünk, annyi vizet teszünk rá, hogy jól ellepje, majd a húst kivesszük belőle, leszárítjuk és hűtőszekrénybe tesszük. A vízbe teszünk kétevőkanál sót, koriandert, borókát, 1 evőkanál kakukkfüvet és két fej megtisztított, apróra vá gott fokhagymát. Fedő alatt két órán át forraljuk utána hagyjuk kihűlnl. Beletesszük a mangalicacor bot, és egy hétig, gyakran megforgatva, lefedve a hűtőben hagyjuk. Egy hét után kivesszük pácból, a levét kiöntjük, friss vizet öntünk rá. Fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk.

Adhatjuk ezt a finom fűszeres húst hidegen (meghintve pirospaprikával, törött borssa vagy melegen, felszeletelve, sűrű palacsinta tésztába mártva, szép pirosra sütve.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746