Bakonyi gombás mangalicajava



Hozzávalók:

80 dkg mangalicacomb (dió)

2 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 dl fehér bor

40 dkg gomba

5 dkg vajas pirospaprika

2 dl tejföl

1 dl tejszín

1-1 mokkáskanál majoranna, kakukkfű, csipetnyi borsikafű

Piros Arany, liszt, só, törött bors




Elkészítési javaslat:

A húst bedörzsöljük sóval, törött borssal, tűzál­ló tálra tesszük. Leöntjük forró zsiradékkal, mel­léteszünk egy félbevágott vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, kevés vizet és bort aláön­tögetve puhára, majd szép pirosra sütjük. Leg­jobb fólia alatt megpárolni, majd a fóliát levéve róla, pirosra sütni. A vajon megpároljuk az apró­ra vágott vöröshagymát, utána a nagyobb cik­kekre vágott gombát, zsírjára sütjük, meghintjük pirospaprikával, majorannával, kakukkfűvel, csipet borsikával, (csomborral), ráöntjük a liszt­tel elkevert tejfölt, a tejszínt és átforraljuk. A húst felszeleteljük, pecsenyezsírral kikent tűzálló tál­ra rendezzük, bevonjuk az ízes gombamártás­sal, majd sütőben negyed óráig sütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746