Badacsonyi bohém hústekercs



Hozzávalók:

80 dkg mangalicahús (comb)

5 dkg füstölt mangalicaszalonna

10 dkg darált, főtt sonka

2 db szikkadt zsemle

10 dkg gomba

15 dkg vegyes zöldség

1 kiskanál paradicsompüré

1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem

1 csipetnyi őrült szegfűbors

3 dl fehér bor

só, törött bors, pirospaprika

olaj




Elkészítési javaslat:

A húst felszeleteljük, kiverjük, sózzuk, borsoz­zuk. A szikkadt zsemléket borban megáztatjuk, a zöldségeket megpároljuk. A gombát kevés vajban megpároljuk, rátesszük a sonkát, elke­verjük, kicsit pirítjuk, hozzákeverjük a kicsavart, jól elmorzsolt zsemléket, éles késsel elkapart füstölt szalonnát, a tojást, a zöldpetrezselymet, sót, borsot, szegfűszeget, párolt zöldséget, piros­paprikát. A tölteléket elosztjuk a jól kivert hús­szeletekre, felcsavarjuk, hústűvel rögzítjük. For­ró olajon hirtelen pirosra sütjük a hústekercse­ket, teszünk hozzá egy kanál paradicsompürét, kicsit megpirítjuk, felöntjük egy deci borral, és fedő alatt puhára pároljuk. Reszelt burgonyával, forrón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746