Bácskai rizseshús



Hozzávalók:

80 dkg mangalicahús

30 dkg rizs

10 dkg zsír

3 dl húsleves

2 db vöröshagyma

3 db zöldpaprika

2 db gerezd fokhgyma

1 evőkanál pirospaprika

1 kiskanál finomra vágott zöldpetrezselyem

só, törött bors.




Elkészítési javaslat:

A vöröshagymát apróra vágjuk, zsírban meg­pároljuk, meghintjük pirospaprikával, öntünk rá egy deci vizet, elkeverjük, felforraljuk,majd zsír­jára sütjük. A mangalicahúst feldaraboljuk, rátesszük a paprikás zsírra és egy ideig pirítjuk, majd ke­vés vizet hozzáadva, fedő alatt pároljuk. A zöld­paprikát klcsumázzuk, felszeleteljük, a paradi­csomot cikkekre vágjuk, rövid lében pároljuk. A rizst kuktában megpároljuk (8 perc), hozzáke­verjük a félig megpuhult húshoz, megkeverjük és készre pároljuk. Tálra borítjuk, tetejére zöld­paprika- és paradicsomszeleteket teszünk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746