Babos zsiványpecsenye-tekercs



Hozzávalók:
1 kg mangalicahús (comb)
25 dkg mangalicapörkölt
15 dkg tarkabab (áttörve)
4 gerezd fokhagyma
2 db vöröshagyma
1 db zsemle
2 db tojás
2 db babérlevél

1 kiskanál Piros Arany krém
1 kiskanál borókabogyó

só, törött bors, pirospaprika, kiskanál pecsenyefűszer,
majoranna





Elkészítési javaslat:

A szép, tömör mangalicacombot (akár többször is) úgy vágjuk be, hogy egy jó nagy hússzeletet kapjunk. Ellapítjuk, kiverjük (óvatosan, nehogy kiszakadjon), megsózzuk, megborsozzuk megkenjük paprikakrémmel, meghintjük majorannával. A babot zöldséges, hagymás, babérleveles, fokhagymás, borókás, vegetás vízben pu­hára főzzük, majd ledaráljuk. (Főzhetünk dupla mennyiséget is, a levéből a maradék babbal jó bablevest készíthetünk.) A zsemlét megáztat­juk, elmorzsoljuk, hozzákeverjük a ledarált bab­hoz, a ledarált pörkölthöz. Keverünk hozzá egy tojást, sót, törött borsot, 1 gerezd zúzott fokhagy­mát, egy fél párolt vöröshagymát, majorannát és a kiterített hússzeletre halmozzuk, majd felte­kerjük, hústűkkel vagy vékony zsineggel rögzít­jük. Forró olajjal leforrázzuk, minden oldalát át­pirítjuk rajta, majd kevés vizet alá locsolgatva háromnegyed óráig forró sütőben lefedve süt­jük. Időnként levével locsolgassuk. Teszünk mellé egy kettévágott vöröshagymát, két ge­rezd fokhagymát, 3 szem borókát, egy babérle­velet. Ha a hús már majdnem puha, levesszük róla a fedőt és szép pirosra sütjük.

Juhtúrós burgonyagombóc, sváb nudli vagy sült burgonyametélt a körítése.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746