Almás töltött karaj



Hozzávalók:
1 kg rövidkaraj
2 db alma
15 dkg sajt
2 dl tejföl
1 db tojás sárgája
5 dkg reszelt sajt, vaj

só, törött bors, grillfűszer, fokhagymasó, gyömbér




Elkészítési javaslat:

A karajt felszeleteljük, csontjáig bevágjuk, de a csontról nem fejtjük le. Minden vágásba szó­runk a fűszerekből, és teszünk mindegyikbe egy szelet hámozott almát és egy szelet trappista sajtot. Kívülről is megfűszerezzük. Az alufóliát alaposan megkenjük vajjal, ráfektetjük a húst, becsomagoljuk és sütőben egy-másfél óráig süljük. Ha a hús megpuhult, kivesszük a fóliából, a pecsenyelevet, ami kisült belőle, elkeverjük egy pohár tejföllel, egy tojás sárgájával, öt deka reszelt sajttal. Tűzálló tálat kivajazunk, ráfektet­jük a húst, ráöntjük a tejfölt, sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746