Húsbatyuk



Hozzávalók:
30 dkg szürkemarha lábszár
25 dkg csirkehús (comb. mell)
10 dkg karalábé, kevés zeller, lestyánlevél, zellerzöld
2 db tojás
20 dkg sárgarépa
15 dkg gyökér
25 dkg liszt
5 dkg gomba
só, bors, vegeta, zöldpetrezselyem


Elkészítési javaslat:
A szürkemarhahúst feltesszük főni. Ha félig már meg¬puhult hozzáadjuk a csirkehúst, a feldarabolt zöldségeket, és az egészet lassú forralással, ta-karéklángon puhára főzzük. A húsokat kiszed¬jük, kicsontozzuk és ledarájuk. Fűszerezzük só¬val, borssal, apróra vágott zöldpetrezselyem¬mel, hozzáadjuk két tojást és elkeverjük. A lisztből, tojással, kevés sóval, tésztát gyú¬runk, kinyújtjuk, 3-4 cm-es négyzetekre vágjuk és megtöltjük a darálthúsos töltelékkel. Sarkait összefogjuk, tojásfehérjével összeragasztjuk, a húslevesben megfőzzük. A zöldségekkel együtt forrón tálaljuk. A tálon meghintjük reszelt sajttal.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746