Hortobágyi rostélyos tokány



Hozzávalók:
1 kg rostélyos (4 db szép nagy szelet)
40 dkg burgonya
15 dkg sonka
2 db tojás
só, törött bors, majoranna, kakukkfű, olaj
4 db borókabogyó
2 dl vörös bor
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 kiskanál liszt
1 kiskanál Piros Arany
5 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál paradicsompüré


Elkészítési javaslat:
A rostélyos szeleteket jól kiverjük, megsóz¬zuk, megborsozzuk, meghintjük majorannával, kakukkfűvel. A burgonyát megfőzzük (félig) meghámozzuk, kockára vágjuk (mint a mokka¬cukrot). A sonkát metéltre vágjuk. A felparított burgonyát tálba tesszük, hozzá¬keverjük a sonkát. A szalonnát apró kockára vágjuk, megprirítjuk, hozzákeverjük a burgo-nyához, elkeverjük sóval, törött borssal, kevés kakukkfűvel, két tojás sárgájával és kemény habbá vert fehérjével. Elosztjuk a hússzeletekre, feltekerjük, hústűvel megtűzzük, kevés forró olajban megforgatjuk. Öntünk alá 1 di bort, te¬szünk mellé négy szem borókát egy kettévágott vöröshagymát, két gerezd zúzott fok hagymát és időként megforgatva fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, deszkára tesszük, tíz percig me¬leg helyen pihentetjük, utána szeleteljük. Ezalatt levébe keverünk egy evőkanál mustárt és lisz¬tet, egy evőkanál paradicsompürét, egy kiska¬nál Piros Aranyat, kicsit pirítjuk, borral felöntjük és átforraljuk. Ráöntjük a tálra és forrón tálaljuk. Adhatunk hozzá, sváb nudlit, burgonya gom¬bócot, vagy párolt rizs.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746