Hortobágyi szürkemarhatokány



Hozzávalók:
80 dkg szürkemarhahús (pacsni vagy lapocka)
10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma
20 dkg lángolt füstölt kolbász
2 db vöröshagyma
20 dkg lecsó
1 dl vörös bor
kakukkfű, Piros Arany paprikakrém, ola, pirospaprika, só, törött bors


Elkészítési javaslat:
A húst kisujjnyi hosszú, vékony metéltre vágjuk, kevés olajon több részletben hirtelen megsütjük. Hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, megpároljuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, 1 kanál pirospaprikával megszórjuk, felengedjük egy deci vizzel. Hozzátesszük a kakukkfüvet, (1 kiskanállal) majd fedő alatt puhára pároljuk. Egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a karikára vágott kolbászt, hozzátesszük a lecsót, (nyáron zöldpaprikát és paradicsomot) összekeverjük a kolbásszal, együtt átforraljuk és azonnal tálaljuk. Puliszkával, túrógaluskával, vagy rizspogácsával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746