Hortobágyi fokhagymás tokány



Hozzávalók:
80 dkg szürkemarhahús (lapocka vagy pacsni)
15 dkg lángolt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
só, törött bors, olaj


Elkészítési javaslat:
A füstölt szalonnát kockára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, majd rátesszük a vékony metéltre vágott szürkemarhahúst, és jól megpirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, megpároljuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pá¬roljuk. Zsírjára sütjük. Belekeverjük a karikára vágott kolbászt, a zöldpaprikát, paradicsomot és forrón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746