Hortobágyi csíkós rostélyos



Hozzávalók:
80 dkg rostélyos szelet
15 dkg kolozsvári húsos szalonna
2 db vöröshagyma
5 dkg zsír
8 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
4 dl tejföl
2 dkg liszt
só, törött bors, pirospaprika


Elkészítési javaslat:
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, forró zsírban minkét oldalát elősütjük és lábosba tesszük. A pecsenyezsírban félig megpirítjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospapriká val, kevés vizet öntünk rá, felforraljuk és a hússzeletekre öntjük. Fedő alatt, kislángon pároljuk, levét ha kell, időnként pótoljuk, mindig rövid leve legyen. Ha a hús már majdnem puha, rátesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot és készre pároljuk. A lisztet elkeverjük á tejföllel, ráöntjük a húsra, összerázogatjuk, ha szükséges utána ízesítjük. Párolt rizst, burgonya lángost vagy galuskát adjunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746