Hernádi gombás tokány



Hozzávalók:
30 dkg szürkemarhahús (lapocka)
30 dkg mangalicahús (comb vagy lapocka)
20 dkg mangalica vese
20 dkg gomba
3 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, törött bors, majoranna, kakukkfű, pirospaprika
4 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna


Elkészítési javaslat:
A szürkemarha és mangalicahúst, vékony csíkokra sze¬leteljük. A vöröshagymákat apró kockára vág¬juk, kevés zsírban megpároljuk (üvegesre), meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, kevés vízzel felengedjük, felforraljuk. Beletesszük a szürkemarhahúst, sót, törött borsot, kakukkfűvet, ma¬jorannát, a zúzott fokhagymát, majd sűrűn ke-vergetve addig pároljuk, amíg a levét elfővi. Hozzátesszük a mangalicahúst és fedő alatt tovább pároljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746