Hajdúsági rostélyos



Hozzávalók:
80 dkg rostélyos szelet
15 dkg debreceni kolbász
10 dkg füstölt szalonna
3 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
3 db zöldpaprika
2 db friss paradicsom
80 dkg burgonya
só, törött bors, pirospaprika, köménymag, zsír


Elkészítési javaslat:
A hússzeleteket kiverjük, bevagdossuk, meg­sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, forró zsírban elősütjük, és lábasba rakjuk. A visszamaradt pe­csenyezsírban megpirítjuk az apróra vágott füs­tölt szalonnát, megpároljuk az apróra vágott vö­röshagymát, meghintjük pirospaprikával, kevés vizet adunk hozzá, majd a rostélyosra öntjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, köményma­got és fedő alatt pároljuk. Ha a hús félig megpu­hult hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot, kevés vizet öntünk hozzá, és fedő alatt tovább pároljuk. Füstölt sza­lonnát kockára vágunk, kiolvasztjuk, rátesszük a karikára vágott debreceni kolbászt, néhány percig pirítjuk, ráöntjük a rostélyosokra, össze­forraljuk, és forrón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746