Gombával párolt rostélyos pecsenye



Hozzávalók:
1 kg rostélyos
20 dkg vöröshagyma
kakukkfű, majoranna, só, olaj
1 kiskanál törött bors
3 szelet citromhéj
1 db erős csövespaprika
1 kiskanál citromlé
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
15 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg főtt sonka
1 db paradicsom mustár


Elkészítési javaslat:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a koc­kára vágott, kiolvasztott szalonna zsírján meg­pároljuk. Rátesszük a vékonyan felszeletelt gombát, megpároljuk majd lesütjük. A hússze­leteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, majorannával, kevés forró olajban mindkét oldalon elősütjük. Hozzá­keverjük a gombához, teszünk hozzá két-há­rom szelet citromot, egy kiskanál citromlevet, egy paradicsomot, egy evőkanál mustárt, és fe­dő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult ráöntjük a liszttel elkevert tejfölt, és lehet tálalni.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746