Gombás rostélyos



Hozzávalók:
80 dkg rostélyos
25 dkg gomba
10 dkg zsír
3 dkg liszt
10 dkg
2 dl fehér bor
só, bors, zöldpetrezselyem, vöröshagyma
4 dl tejföl


Elkészítési javaslat:
A rostélyosokat kiverjük, széleit bevagdaljuk, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, majd jó forró zsírban hirtelen, mindkét oldalát elősütjük. A pecsenyezsírban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a véko­nyan felszeletelt gombát, megsózzuk, megbor­sozzuk, fölöntjük borral és ráöntjük a hússze­letekre. Fedő alatt puhára pároljuk. A lisztet el­keverjük a tejföllel, ráöntjük, összekeverjük és felforraljuk. Tálalásnál tálra szedjük, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Galuskát, makarónit, vagy sós burgonyát adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746