Gombás paprikás rostélyos



Hozzávalók:
80 dkg rostélyos (vagy stefánia)
10 dkg füstölt szalonna
2 db vöröshagyma
15 dkg gomba
só, törött bors, olaj, kakukkfű, pirospaprika
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom (vagy paradicsompüré)
1 csokor zöldpetrezselyem
1 kiskanál mustár
2 dl tejföl


Elkészítési javaslat:
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, kakukkfűvel bedörzsöljük, széleit bevagdossuk. Kevés forró olajban, mindkét ol­dalát szép pirosra sütjük. A pecsenyezsírban megpirítjuk a kockára vágott húsos szalonnát, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagy­mát, és a vékonyan felszeletelt gombát. Megszórjuk sóval, törött borssal, pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, visszarakjuk a hússze­leteket és fedő alatt puhára pároljuk. Fűszerez­zük kakukkfűvel, teszünk hozzá zöldpaprikát, paradicsomot. A tejfölt elkeverjük egy kiskanál mustárral, ráöntjük és forrón túlra szedjük. Sváb nudilt, sós vízben főtt burgonyát, vagy galuskát adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746