Gombás felsáltekercs



Hozzávalók:
80 dkg szürkemarha felsál (gömbölyű felsál)
10 dkg gomba
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg darált hús
1 db tojás
1 dl vörös bor
1 db vöröshagyma
Piros Arany, mustár, zsír, pirospaprik, só, törött bors, pirospaprika


Elkészítési javaslat:
4 db hosszúkás felsálszeletet vásárolunk. Jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, megken­jük Piros Arannyal. A szalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk, majd zsírjában megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a nagyon vékonyra szeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, megpároljuk majd lesütjük zsír­jára. A darált húst Is rátesszük, kis ideig pirítjuk, majd ráütjük a tojást, jól összekeverjük és le­vesszük a tűzről. A tölteléket rákenjük a szürkemarhahús szeletekre, felcsavarjuk, végeit betűrjük, hústűvel rögzítjük. Kevés zsírban pirosra sütjük minden oldalát. Bort öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Vajas galuskát vagy tarhonyát adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746