Gombás felsálrolád



Hozzávalók:
1 kg szürkemarha felsál
1 evőkanál mustár
1 evőkanál Piros Arany
20 dkg darált mangalicahús (dagadó)
30 dkg gomba
10 dkg főtt sonka
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
3 db tojás
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
2 dl vörös bor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, törött bors, kakukkfű, gyömbér, zöldpetrezselyem, olaj


Elkészítési javaslat:
Jó nagyméretű hússzeleteket vásároljunk. Jól kiverjük, hogy minél nagyobb legyen. A hússze­leteket megkenjük mustárral, Piros Arannyal. A darálthúst elkeverjük a nagyobb darabokra vá­gott gombával az apróra vágott sonkával. Sóval, borssal, kakukkfűvel, gyömbérrel fűszerezzük, adunk hozzá egy csomó apróra vágott zöldpet­rezselymet, 1-2 kanál zsemlemorzsát. A papri­kából, paradicsomból, kevés hagymával lecsót készítünk (nem készre párolva), keverünk hoz­zá 3 tojást, jól elkeverjük és a hússzeletekre halmozzuk. Felcsavarjuk, hústűkkel megtűzzük. Kevés forró olajban körbe sütjük, 1 fej vörös­hagymát, 2 gerezd fokhagymát adunk hozzá, felengedjük a vörös borral (apránként), és puhá­ra pároljuk. Ha még szükséges vizet adunk hoz­zá. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük. Kevés ideig a hústekercseket pihentetjük, majd felsze­leteljük és előmelegített tálra tesszük. Kapros galuskával, vagy burgonyával körítjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746