Gáborjáni töltött felsál



Hozzávalók:
70 dkg szürkemarha felsál
1 db csirkemell
25 dkg mangalica lapocka
5 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
15 dkg gomba
1 kanál paradicsompüré
2 dl tejföl
1 db tojás
só, törött bors, pirospaprika, olaj, kakukkfű, Piros Arany


Elkészítési javaslat:
A húst vékonyan felszeleteljük, hogy legalább négy szép szeletet nyerjünk. A húst kiverjük, Pi­ros Arannyal megkenjük, megborsozzuk, meg­hintjük kakukkfűvel, megtöltjük, felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvaszt­juk, megpároljuk rajta a finomra vágott vörös­hagymát, majd rátesszük a vékonyan felszele­telt gombát, amit megpárolunk rajta, majd zsírjá­ra sütjük. A mangalicahúst és a kicsontozott csirke-mellett kétszer ledaráljuk. Összekeverjük a gombával, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, keverünk hozzá egy tojást, két ka­nál tejfölt is Jól elkeverjük. Ezzel töltjük a hússze­leteket. A felcsavart húsokat, kevés, forró ola­jon, minden oldalon hirtelen átsütjük, majd kevés vízzel, fedő vagy fólia alatt, puhára pároljuk. Fel­szeletelve tálra rakjuk, visszamaradt zsírjában megpirítjuk egy kicsit a paradicsompürét, hoz­zákeverjük a tejfölt és a felszeletelt húsra öntjük. Felvidéki gombócot, vagy kukoricás burgo­nyalepényt adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746