Fűszeres párolt stefánia



Hozzávalók:
1 kg szürkemarha stefánia (vagy hátszín)
só, bors, bazsalikom, rozmaring
2 evőkanál mustár
1 dl olaj
5 dkg cukor
1 dl ketchup
3 szem borőkabogyó
1 db babérlevél


Elkészítési javaslat:
A húst miután megmostuk és leszárítottuk, vastagon bedörzsöljük sóval, törött borssal, mustárral, és kukta edényben, kevés olajban jól körbesütjük. Egy másik edényben megpirítunk öt deka cukrot, kevés vízzel felengedjük, és ad­dig forraljuk amíg a cukor teljesen felolvad. Ek­kor hozzáadunk egy dl ketchupot és a kuktában levő húsra öntjük. Beletesszük a borókát, bazsa­likomot, rozmaringot, babérlevelet, és a kutát le­zárjuk. A jelzéstől számítva 40-50 percig párol­juk. Tálaláskor felszeleteljük, előmelegített tálra rakjuk, és felvidéki gombócot (köreteknél meg­található), vagy burgonya ropogóst adunk mellé.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746