Főszakács tokány



Hozzávalók:
20 dkg borjúhús
20 dkg szürkemarha vesepecsenye
20 dkg mangalica szűzpecsenye
20 dkg kicsontozott lebőrözött csirkemell
só, törött bors, olaj, metélőhagyma
15 dkg zöldborsó
10 dkg kockára vágott párolt sárgarépa
15 dkg párolt zöldbab
1 kiskanál mustár
1 mokkáskanál Piros Arany
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 db tojás
1 mokkáskanál pirospaprika


Elkészítési javaslat:
A különféle húsokat vékony metéltre vágjuk, majd forró olajban, külön-külön hirtelen megsüt­jük. (Ne tegyünk sok húst egyszerre a serpenyő­be, hogy a zsír ne hűljön le.) A párolt zöldsége­ket Jól lecsepegtetjük, elkeverjük a megsütött húsokkal, megsózzuk, megborsozzuk, keve­rünk hozzá Piros Aranyat, mustárt egy kisebb párolt vöröshagymát, egy elkapart fokhagyma gerezdet és átforrósítjuk. A tojásokat felverjük, (habosra) megsózzuk, megborsozzuk, és négy darab jó nagy, palacsintaszerű lepényt sütünk belőle. A négy lepényre elosztjuk a kész tokányt, a másik felét ráhajtjuk, kevés pirospaprikával és finomra vágott metélőhagymával megszórjuk. Azonnal, forrón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746