Fűszeres párolt pecsenye



Hozzávalók:
1 kg szürkemarhahús (4 szelet hátszín vagy rostélyos)
15 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 dl vörös bor
1 babérlevél
kakukkfű, bazsalikom, rozmaring (1-1 mokkáskanál), só, törött bors
2 szem borókabogyó


Elkészítési javaslat:
A szép nagy hússzeleteket megtűzdeljük sű­rűn szalonnaszeletekkel. 10 dkg szalonnát be­vagdosva kisütünk. (4 szeletbe) Visszamaradt zsírjában megpároljuk a finomra vágott vörös­hagymát, megforgatjuk benne a hússzeleteket (kicsit megpirítjuk). Felöntjük két deci vörös bor­ral, teszünk bele egy babérlevelet, késhegynyi törött borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, roz­maringgal és 2 szem borókával fűszerezzük, majd fedő alatt puhára pároljuk. A kisütött sza­lonna szeletekkel díszitve tálaljuk. Pirított burgonyapürével, vagy burgonyás ga­luskával tálaljuk (sztrapacska).

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746