Csángó gulyás leves


Csángó gulyás leves

Hozzávalók:
Szürkemarha lábszár 80 dkg
Mangalicazsír 10 dkg
Vöröshagyma 3 fej
Fokhagyma 2-3 gerezd
Pirospaprika 1 evőkanál
Köménymag
Csipetnyi só
Zöldpaprika 2-3 db
Paradicsom 1-2 db
Burgonya 50 dkg
Savanyú káposzta 30 dkg
Csombor 1-2 ág
Csipetnyi lestyán


Elkészítési javaslat:
Magyaros alapot készítünk, a szokásosnál kisebbre vágott húst hozzáadjuk, pörköltet főzünk belőle. Kb. 1 óra múlva mikor majdnem puha, a kockára vágott burgonyával tovább főzzük. A savanyú káposztát darabokra vágjuk és beletesszük, figyeljünk rá, hogy egyszerre főjön meg minden. Legvégül tálalás előtt bele morzsoljuk a zöldfűszereket. Erőspaprikát külön adjuk hozzá! Savanyú feketekenyérrel az igazi!

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746