Jászberényi molnár rostélyos



Hozzávalók:

80 dkg rostélyos (4 szelet),

3 db vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

8 dkg zsír,

20 dkg karalábé,

20 dkg sárgarépa,

15 dkg zöldborsó,

1 dl fehér bor,

só,

törött bors,

kakukkfű,

zöldpetrezselyem,

3 dkg liszt,

4 dl tejföl,




Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, széleit bevagdos­suk, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, forró  zsírban mindkét oldalon megsütjük, majd lábasba rakjuk. A pecsenyezsírban megpárol­juk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, kevés vizet, a bort hozzáöntjük, felforraljuk a húsra öntjük és fedő alatt, takarék-lángon pároljuk. Ha kell, párolgó levét időnként pótoljuk. A karalábét és a sárgarépát, mogyoró nagyságúra kifúrjuk, sós vízben félig megpárol­juk. Hozzátesszük a zöldborsót, majd kevés vi­zet hozzátöltve, fedő alatt puhára pároljuk. (Ha konzerv zöldborsót használunk, nem kell párol­ni.)

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a 3-4 dkg liszttel elkevert tejfölt, hozzákeverjük a zöldsé­get, felforraljuk, és a tálalásnál meghintjük, fi­nomra vágott zöldpetrezselyemmel. Párolt rizst, túrós galuskát, vagy csúszatésztát adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746