Füstölt marhanyelv Egri Medoc mártással


Füstölt marhanyelv Egri Medoc mártással

Hozzávalók:
80 dkg füstölt szürkemarha nyelv
2 barab sárgarépa
1 csomag petrezselyemzöld
1 darab fehérrépa
1 kicsi zeller
2 fej vöröshagyma
Csipetnyi egészbors
Só óvatosan
0,50 dkg zöldhüvelyű zöldbab
1 db alma
2-3 dkg mártássűrítő
1 csomag krokett
5 dkg méz
5 dkg Dijoni mustár
1 dl Egri Medoc


Elkészítési javaslat:
A füstölt nyelvet hidegvízben feltesszük főni. Ha félig puha bezöldségeljük mint egy húslevest. Mikor megfőtt hidegvízbe tesszük, így le tudjuk szedni a bőrét. Ezek után saját levében tartjuk melegen. A vele főtt zöldségeket bepasszírozzuk, adunk hozzá kevés mézet, dijoni mustárt, és Egri Medoc-ot. Mártássűrítővel besűrítjük, majd a felszeletelt nyelvhez tálaljuk. Köretnek párolt zöldségeket tálalunk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746