Borban párolt hideg szőlőlevél



Hozzávalók:
25 dkg mangalicalapocka darálva
30 dkg fiatal szürkemarhahús (kétszer-háromszor darálva)
15 dkg rizs (félig párolva)
15 dkg vöröshagyma
5 dkg liszt
1 db tojás
2-3 dl bor
40 dkg szőlőlevél
só, törött bors, olaj, pirospaprika


Elkészítési javaslat:

A szőlőleveleket fehér borban megpároljuk, félretesszük és kihűtjük. A darált mangalicahúst el­keverjük a háromszor darált szürkemarhahússal, a fé­lig megpárolt rizzsel, a finomra vágott megpárolt vöröshagymával, tojással, megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával és liszttel. Jól megke­verjük és a kiterített szőlőlevekbe töltjük. Felcsavarjuk, végeit betűrjük. Visszarakjuk a borba és még 15 percig pároljuk. Ha megpuhult, a bor­ból kiemeljük, lehűtjük és hidegen tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746